torsdag 27 januari 2011

Fanart: Finland


Humon på deviantart har dessa små serier om de olika länderna och Finland är favoriten. Just därför valde jag att försöka mig på att rita honom mer realistisk. Dock blev han inte särskilt likgiltig och cool, utan istället ganska mesig till ansiktsuttrycket. Men så får det vara helt enkelt. är faktiskt nöjd ändå.

/S

söndag 23 januari 2011

Fader Frost


Ritade lite nu ikväll, någonting manga-ish, även om jag inte kan manga-ish-saker egentligen. Tänker på fader frost (det är en man på bilden, det är ju uppenbart!).
På riktiga pappret är färgerna mer intensiva dock.. Den gick snabbt att göra och på helhetsfotot jag tog av den finns ett hundhår med i ena hörnet, jag tycker att det ser konstnärligt ut med hundhåret där.. Så det är planerat, säger vi.

/S

söndag 16 januari 2011

Johnny Depp (wip)

Bestämde mig för att visa någonting lite nyare. Började på den här bilden av Johnny Depp natten mellan fredag 14:e januari-15:e februari. Jag hade just sett filmen Gilbert Grape och insåg att jag vill måla Johnny Depp nu ! Så här är en liten bild på den.. Det svarta runt hans huvud ser ut som ett jättestort hår just nu. Men det ska inte vara sådant hår sedan, haha. Han ska få en krona och jag ska försöka få till en fin bakgrund sedan.

/S

fredag 14 januari 2011

Edward Scissorhands

Jag börjar alltid med ögonen

Fortsätter fylla på hans ansikte

Ansiktet klart, nu är det kläderna som är på G

Slutprodukten
Det här är en relativt gammal bild (från hösten 2009).
Den är helt och hållet gjord i GIMP, med en datormus.
Såklart tog det lång tid och trots att den är ganska gammal så är det fortfarande en av de bilder som jag gjort i datorn som är nöjdast över.
Då den här bilden ritades så hade jag en period då jag älskade filmen om Edward Scissorhands. Jag ritade därför mycket bilder på honom och såg nog filmen flera gånger per vecka.
Hur som helst är jag faktiskt nöjd med den här bilden.

/S

torsdag 13 januari 2011

Celesterius (wip)



Det här är alltså en bild på en karaktär som min vän skriver en novell om. Än så länge håller jag fortfarande på med den här bilden (liten paus just nu, men fortsätter om ett tag). Ville så gärna illustrera hennes karaktär efter att vi pratat lite om det hon skrev, blev så inspirerad och vem gillar inte att rita vackra alver? Däremot kommer den här alven få en ändring i ögonen och skuggorna kommer att bättras, tyget han har om kroppen kommer att bli bättre också, så det är en hel del kvar att fixa.

Nåja, nog om babbel om det här nu, se men inte röra (fast det fattar man nog, såvida man inte är helt störd).

I övrigt var det här en rolig bild att göra eftersom jag fått så stor inspiration då hon berättade. Överst ser ni en helbild och de andra två är några detaljbilder, det är tyvärr ingen vidare bra kvalité på bilderna, eftersom de är tagna med mobilen, men förhoppningsvis kan ni se lite hur det blir ändå.

Tack för mig
/S

söndag 9 januari 2011

Första inlägget.

Det här är alltså en blogg för mig att lätta mitt hjärta på, men för det mesta kommer det inte att ske med text utan i bild. Här kommer jag att visa bilder på teckningar och målningar jag gjort. Alla av dem betyder någonting för mig, men historien bakom dem vet bara jag egentligen.
Jag kommer förutom personliga teckningar lägga upp porträtt här, även foton och målningar, någon gång kanske annat slinker in också.
Det kommer finnas en blandning av mina kreativa sidor här.

Tack för mig.